Големите кавички

15:50, 13 дек 21 / Големите кавички 25 2319 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (29 ноември - 3 декември)

„А“ отборът на България по-скоро прилича на отбора „Ужас“ от село Мърчаево. Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син от парламентарната трибуна преди Народното събрание да гласува проектокабинета на „Продължаваме промяната“ начело с Кирил Петков.

Народният представител започна изказването си като се обърна директно към Петков: „Уважаеми бъдещ господин министър-председателю, няма да скрия своята естествена симпатия към вас, защото сте млад, енергичен, добре образован и вярвам, ръководен от добри намерения. Вероятно се поддавам на симпатията, която традиционно българите изпитват към хора, които леко нарушават закона. Това ни е останало от хайдушките времена - ние обичаме такива хора“.

След това Дилов-син се спря върху структурата и лицата в предлаганото правителство. „Когато представяхте кабинета и приоритетите си, използвахте неведнъж футболна реторика – „това ще е А отборът на България“, „всеки, който изпрати играчи в този национален отбор ще отговаря за тях“. Това мисля, че дори Димитър Пенев би се посвенил да го каже – все едно отговорност за футболистите в националния тим ще носят ЦСКА, „Левски“, „Лудогорец“ и т.н“, отбеляза той.

„Да ви попитам конкретно – ако играчът във вашия отбор Корнелия Нинова например играе лошо, вие ли ще се оплачете на партийното началство на г-жа Нинова т.е. на г-жа Нинова, която да направи забележка на г-жа Нинова?“, попита депутатът от ГЕРБ и посочи, че това е логиката на принципа „всяка партия носи отговорност на министрите си“!

Натоварвате г-жа Нинова с много тежка отговорност, независимо от това, че много малко българи са гласували тя да влезе в управлението. Но я натоварвате с отговорността тя да бъде съдник сам на себе си - нещо, с което БСП не се е справяла много през годините.

Когато един социалист ви казва, че нещо ще е безплатно, това означава, че ще е безплатно за потребителите и двойно по-скъпо за данъкоплатците“, каза Дилов, позовавайки се на изказването на Нинова за безплатни неща в управлението.

„А“ отборът на България по-скоро прилича на отбора „Ужас“ от село Мърчаево или отбора „Крила на съветите“ от село Бяла река, Първомайско.

Във вашия „А отбор“ ще има министър по ефективното управление. Това е все едно „Крила на съветите“ освен треньор на отбора да си назначи и отбор по футбол. Очевидно, че имате някаква идея за министър на ефективното управление, но тя засега остава скрита, а само след минути ще трябва да гласуваме за него. Има и такъв отбор – „Скрита сила“ от село Мъдрево.

Ще имате и вицепремиер по климатичната политика. Това е все едно отбора „Крила на съветите“ да си назначат треньор за Световното по футбол. Мисля, че климатичните политики е прекалено конкретно, може би трябва нещо по-общо - вицепремиер за вселенското равновесие или за тъмната материя. Аз едва ще докачам да се назначи този министър и да му напиша едно писмо: „Г-н министър, много съм недоволен от климатичните промени, вземете мерки“, пошегува се Дилов.

Димитър Пенев никога не би конструирал отбор така, обърна се Дилов към ПП. И цитира лаф на треньора към шофьора на автобуса на националния отбор: „Задръстването е голямо, отбий в лоялното платно“. „Вашият кабинет много яко е отбил в лоялното платно на Радев“, обърна се Дилов към Петков и го предупреди, че скоро ще разбере, че през последните 7 месеца управлението не е било добро.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 швеик 19:26, 13 дек 21

Тоа да се научи да говори и тогава да дава оценки

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама