Новият здравен министър спря сливането на педиатрията и „Лозенец“

17:29, 14 дек 21 25 1619 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият здравен министър спря сливането на педиатрията и болница „Лозенец“. Със свое писмо проф. Асена Сербезова изиска незабавно преустановяване на действията по преобразуване на дружествата, имащи отношение към проекта за изграждане на нова детска болница.

Решението на министъра е в сила до изясняване на всички факти и обстоятелства по казуса.

До окончателното произнасяне на министъра на здравеопазването в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на трите дружества, следва да бъде спряно привеждането в изпълнение на подписаните досега протоколи и решения за преобразуването, съобщиха от здравното ведомство.

Детската болница ще се строи в двора на „Лозенец“

Припомняме, че броени дни преди да освободи поста си бившият вече министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров преобразува МБАЛ „Лозенец“ чрез вливане в СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“. 

Последваха протести - на медици от самата болница, на студенти и преподаватели. Казусът със сливането доведе и до спиране на занятията в медицинския факултет на Софийския университет. От СУ заявиха, че няма да се съгласят със закриването на неговата университетска болница, тъй като Медицинският факултет остава без учебно-клиничната си база, а на практика и без препoдаватели. Така няма да може да продължи да функционира и получената акредитация за обучение на студенти може да бъде отнета.

В знак на протест: СУ прекрати всички занятия в Медицинския факултет

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама