Алберт Попов с исторически резултат в ските

18:50, 15 дек 21 / Спорт 25 2693 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов постигна днес най-добрия резултат в кариерата си в Европейската купа. В слалома в Обереген в Италия националът ни зае призовото трето място, като остана само на 0,83 сек от победителя Александър Стен Олсен от Норвегия. Втори, на 0,55 от норвежеца е Антон Тремел, Германия. Заедно с българина на третата позиция е френската легенда Виктор Мюфа-Жанде. В първия манш Попов бе осми, но във втория кара безупречно и се качи на подиума.

Досега най-доброто класиране на Алберт Попов в Европейската купа бе осмото място на гигантски слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне, припомня БГНЕС. Преди 2 дни във Вал д'Изер, Попов зае 16-о място за Световната купа в първия слалом за сезона.

Вторият ни участник днес в Обереген, Камен Златков, завърши 29-и на 4,92 сек от победителя, като в първия манш бе 38-и. Класирането на Попов е най-доброто в алпийските ни ски за Европейска купа след резултати на Петър Попангелов.

Утре националите ни ще стартират и в слалома за ЕК във Вал ди Фаса, отново в Италия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама