Гешев подари букет на новия министър, тя му поиска оставката

10:08, 16 дек 21 25 2263 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Главният прокурор Иван Гешев поздрави новия правосъден министър Надежда Йорданова за назначението, като ѝ подари огромен букет цветя. Това се случи минути преди първото заседание на ВСС, докато Йорданова говореше пред събралите се в сградата журналисти.

„Пожелавам ви здраве и съвместна работа в съдебната власт“, каза Гешев.

Аз ви пожелавам да си носите отговорността винаги когато трябва и дай боже да можем да обсъдим условията за вашата оставка“, отговори му тя.

„Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси, които са в интерес на българските граждани“, посочи главният прокурор.

Йорданова коментира още пред журналистите, че днес отново ще внесе във ВСС предложението за дисциплинарно производство срещу Иван Гешев

Това е вторият път в рамките на дни, в който Гешев разговаря на публични места с хора, които искат оставката му. В понеделник той се засече в кулоарите на парламента с президента Румен Радев, където му предложи да разговарят за възможните предстоящи промени в съдебната власт. Държавният глава нееднократно е призовавал за смяна на главния прокурор. Съдебната реформа и промените в прокуратурата са и някои от приоритетите на Кирил Петков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама