Спецпрокуратурата няма да разследва Кирил Петков за гражданството му

11:27, 16 дек 21 25 2049 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата няма да образува досъдебно производство по казуса с гражданството на Кирил Петков. Това стана ясно на брифинг от Специализираната прокуратура.

Назначаването на Кирил Петков за министър е противоконституционно

В края на август е образувана преписка за двойното гражданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отказ от образуване на досъдебно производство и с оглед липсата и разсейването на каквото и да е съмнение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, обясни ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Сигналите относно Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. Те са твърдения за двойно гражданство, твърдения за служебни престъпления, касаещи действия по повод състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР, както и деклариране на неверни обстоятелства във връзка с участието на Кирил Петков в търговски дружества.

Удължиха срока на проверката за гражданството на Кирил Петков

На 15 септември е извършена проверка по Закона за съдебната власт. Тя е завършила вчера с отказа за образуване на досъдебно производство от прокурора.

Действително в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност“, обясни ръководителят на СРП Невена Зартова, цитирана от БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама