Студен и ветровит петък

07:00, 17 дек 21 25 1331 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа умерен до силен  вятър от запад-северозапад, в източните райони ще е от север-североизток. През деня на места в Централна и Източна България ще има валежи предимно от сняг, в Горнотракийската низина - от дъжд, но до вечерта и там ще премине в сняг. Преобладаващите минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 1° и 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен вятър от северната четвърт. На много места ще има валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 1° , на 2000 метра - около минус 7°, показва прогнозата на НИМХ. 

В събота от север ще нахлува студен въздух. Ще има значителна облачност, в Западна и Централна България ще превалява сняг. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 0° и 5°. В неделя облачността временно ще се разкъса, ще е почти без валежи. Минималните температури ще се понижат с 4-5 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама