Депутатите съкратиха коледната си ваканция

10:32, 17 дек 21 / Политика 25 2422 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутатите съкратиха ваканцията си за Коледа. Народните представители одобриха предложението на „Продължаваме промяната“ да бъде намален периодът на ваканцията от 29 декември до 31 декември.

Съгласно сега действащия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание депутатите трябваше да са във ваканция от 22 декември до 10 януари. Това означава, че народните представители ще трябва да се върнат обратно на работа още първата сряда на 2022 г. - на 5 януари.

От „Има такъв народ“ предложиха ваканцията на депутатите да бъде изцяло отменена, но предложението им беше отхвърлено, предаде bTV.

ГЕРБ обвини коалицията, че иска да отмени Коледа

Предложението за съкращаване на коледната ваканция бе посрещнато с обвинения, че управляващото мнозинство иска да отмени Коледа.

Любен Дилов-син от ГЕРБ разкритикува управляващите, че не зачитат религията и напомни, че дори не са поканили патриарха при гласуването на кабинета. „Новото управляващо мнозинство ни демонстрира, че Конституцията е нещо, което не се спазва. Ако хората държат да живеят в църквата и да спазват традициите няма да могат да го спазват“, заяви депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син, цитиран от Mediapool.

България е страна на верските свободи и правния нихилизъм, обобщи той.

След това дойде ред и на колегата му Маноил Манев. „Един еврокомисар каза, че Коледа трябва да се отмени и сега те се пробват да го направят. Г-н Дилов на тях не им пука за християнските ценности“, заяви Манев.

Не сте богове, пичове

„Има такъв народ настояват депутатите да почиват колкото всички обикновени български граждани, аргументира се пък Тошко Йорданов. „Вие не сте богове, пичове“, обърна се той към залата.

„Това, което ме притеснява, е, че аз не се чувствам пич и принизяването на тази институция е обидно за всички“, отговори му Росица Кирова от ГЕРБ. Тя разкритикува Йорданов за поведението и дори за начина му на обличане.

Две комисии повече

Народните представители продължават с приемането на правилника, по който ще работи 47-мият парламент. До момента е решено да има 24 комисии в парламента - две повече от предишния. Новите комисии са за корупцията и за туризма. Беше прието и председателят и зам.-председателите на парламента да могат да участват в комисии, предаде БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама