Големите кавички

10:51, 17 дек 21 / Големите кавички 25 2699 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (29 ноември - 3 декември)

Хич не ми липсва Народното събрание, като гледам какви каши забъркват“. Това заяви синдикалистът и бивш депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която бе сред най-колоритните фигури в предишните два парламента. 

Думите ѝ са по повод кашата, които новите депутати успяха да сътворят в първите си работни дни с мораториума върхи цените на тока, парното и водата.

Цените на тока и парното - първи тест за новата власт

„Мораториумът не е решение на проблема, а отлагането му. Проблем, който след три месеца може да са усложни. Ако, естествено, екипът на правителството не измисли нещо, така че да може да тушира цените", каза тя по повод замразяването на цените на тока, парното и водата до март догодина. Тя отбеляза, че при гласуването на мораториума правителството е било на един ден, а това време не е достатъчно нито за анализ, нито за предлагане на разумно решение. Да са живи и здрави, ще се поправят", коментира Зайкова.

На въпрос за намалелия вот за „Има такъв народ“ тя отговори: Как може да се чувстваш комфортно, когато веднъж си победил ГЕРБ и си имал възможност да решиш проблема с правителството и народът ти е ударил два шамара и сега имаш една трета депутати".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама