ГЕРБ отново връщат Караянчева в парламента 

11:47, 18 дек 21 / Политика 25 2374 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Знакови лица на ГЕРБ се връщат в парламента като нещатни сътрудници. Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева ще помага на партията за парламентарната дейност. Вкарването ѝ в парламента по този начин обаче не е за първи път. 

Кои депутати останаха без място в парламента?

Припомняме, че тя беше номинирана трикратно за водач на листата в Кърджали на трите парламентарни вота през 2021 г., но не успя да спечели мандат при последните избори (на 11 юли и на 14 ноември). През лятото все пак ПГ на ГЕРБ-СДС я вписа като свой нещатен сътрудник.

Само преди месец бившият председател на парламента Цвета Караянчева коментира изборните резултати във Facebook, като заяви, че „не е непременно необходимо да си в парламента, за да правиш политика. Но е необходимо да не си сам, да разчиташ на съмишленици и симпатизанти“. А при откриването на 47-ото Народно събрание Караянчева обяви готовност да помага лично на новия председател на парламента Никола Минчев, защото имала дълъг парламентарен опит“.

Освен нея бившият икономически министър Лъчезар Борисов ще сътрудничи в областите икономика и финанси, показа справка в регистъра на НС. Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков ще се ползва от помощта на Атанас Бояджиев в сектор икономическа политика. Човек с това име е фигурирал в надзорния съвет на държавния „Български ВиК Холдинг“ до април тази година. Вторият му сътрудник ще го съветва в областта на регионалното развитие. Гюнай Хюсмен също от ГЕРБ се възползва от двама помощници в секторите икономика, човешки права и земеделие.

Сътрудник на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева в областта на младежките политики ще бъде синът на бившия изпълнителен директор на БНТ Нидал Алгафари - Николай. Джевдет Чакъров от ДПС пък ще има двама съветници за областите здравеопазване и медии, законодателство, околна среда и еврофондове. 

Другата парламентарна група с вече назначени щатни сътрудници е тази на „Възраждане“, която ще се съветва от двама души в областта на медиите и комуникациите. Останалите парламентарни групи все още не са обявили сътрудници. За сметка на това 27 депутати вече са вписали такива.

С по двама сътрудници са и съпредседателите на „Демократична България Христо Иванов и Атанас Анатасов. Иванов е избрал да има съветник по координация и комуникация и по правна дейност и културни политики. Атанасов пък е назначил сътрудници за обща координационна дейност и връзки с обществеността, пише „Сега“.

Нещатни съдрудници вече са си назначили и депутатите Тошко Йорданов от ИТН, Ивайло Мирчев от ДБ, Крум Зарков от БСП, Тома Биков и Росен Желязков от ГЕРБ и др.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама