Сблъсъци по време на протестите срещу мерките в Белгия и Гърция

08:26, 20 дек 21 25 1604 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сблъсъци и протести срещу ковид мерките и ваксинацията в Белгия и Гърция.

В Брюксел полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне събралото се множество. Има и няколко задържани. Демонстрацията срещу ваксинационната кампания и изискването на санитарен пропуск за достъп до заведения и културни събития започна мирно, но малко след началото ѝ се наложи намеса на органите на реда.

Според демонстрантите мерките, които правителството предприема, не само не ограничават разпространението на вируса, но и разделят обществото и всяват страх сред хората.

COVID-19 по света: Нидерландия наложи пълен локдаун заради „Омикрон“

Освен срещу ковид-мерките гърците протестираха и срещу ваксинацията - в страната имунизацията за хора над 60 години вече е задължителна, в ход е и ваксинационна кампания за деца между 5 и 11 години.

За втора поредна година Гърция ще посрещне Коледните и Новогодишните празници при строги мерки. Според участниците в протестите задължителната ваксинация е „здравен фашизъм“.

Нидерландия вече е в строга карантина. Не работят магазините за нехранителните магазини, затворени са заведенията и спорните зали. Ученици и студенти учат онлайн. Строгите правила ще остана в сила до 14 януари.

Великобритания и Германия не изключват налагането на нови ограничения дни преди празничните дни.

Пътуванията за коледните празници ще увеличат разпространението на Омикрон, смята главният медицински съветник на Белия дом доктор Антъни Фаучи. Според него ваксинациите, както и поставянето на подсилващи дози са по-важни от когато и да било, пише БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:41, 20 дек 21

Съединените американски гащи са долен мръсен предател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама