Тенисистката Пън Шуей се отрече от твърденията си за сексуален тормоз

15:18, 20 дек 21 / Спорт 25 2277 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Китайската тенисистка Пън Шуей се отрече от твърденията си, че е била жертва на сексуален тормоз. Във видеоинтервю за сингапурско-китайската медия Lianhe Zaobao тя казва, че публикацията ѝ в Weibo не е разбрана правилно.

На 2 ноември състезателката обвини в изнасилване бившия вицепремиер на страната Джан Гаоли. Направи го чрез съобщение в китайската социална мрежа, което минути по-късно беше изтрито, а профилът ѝ беше блокиран.

Китайска тенисистка обвини бивш вицепремиер в сексуално посегателство

След това Пън Шуей изчезна, което предизвика много притеснения в тенис общността, а Женската тенис асоциация (WTA) отне всички свои турнири от Китай. В обсъждането се включи и Международният олимпийски комитет (МОК), чийто президент Томас Бах проведе разговор с тенисистката.

„Първо, трябва да подчертая нещо, което е изключително важно - никога не съм казвала или писала, че съм била жертва на сексуално насилие“, каза Пън Шуей.

Това е първото ѝ публично изказване пред камера по темата.

Женската тенис асоциация прекрати всички турнири в Китай заради Пън Шуай

Преди месец в Китай бяха разпространени думи, представени като послание от 35-годишната тенисистка, с които заявява, че е добре. Това обаче предизвика вълна от въпроси и допълнителни притеснения от WTA, както и натиск срещу властите в страната, припомня „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама