Над 10 800 допълнителни места във влаковете по празниците

15:09, 23 дек 21 25 1884 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

БДЖ ще осигури над 10 800 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни, съобщиха от компанията.

От днес (23-и декември) до 4-и януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;
София-Добрич-София;
София-Бургас-София;
София-Пловдив-София;
София-Свиленград-София;
София-Горна Оряховица-София;
София-Русе-София;
София-Лом-София;
София-Видин-София;
София-Благоевград-София;
София-Петрич-София;
Пловдив-Варна-Пловдив.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси, е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.

БДЖ напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама