Арестуваха заподозрян за кражбата на джипа на Плевнелиев

13:25, 25 дек 21 25 1954 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Арестуваха заподозрян за кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев в мол в София, съобщават родните медии, като се позовават на данни от полицията. Задържаният е известен с прякора Илиян Бабичката и срещу него вече има повдигнато обвинение за помагач в престъплението. 

Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев

Издирват се и неговите съучастници Владо Македонеца и Ивайло Фаската. И тримата са известни на МВР, като двама от тях са осъждани. Обявен за издирване е и лек автомобил „Мерцедес А 140“, за който е установено, че е ползван като „работен“ при кражбата на джипа на Плевнелиев, пише БНТ. 

Арестът е станало при спецакция на СДВР, която се е провела снощи на няколко адреса в София и село Микрево. Униформените са открили и опожарен автомобил, който е бил обявен за издирване от Интерпол в Германия. Намерени са работни телефони и автомобил, флаш памет, както и ключове за коли, съобщи bTV. 

Припомняме, че луксозният джип беше откраднат от подземен паркинг на столичен мол преди няколко дни. Съпругата на Плевнелиев - Десислава Банова разказа пред медии, че е паркирала джипа, а след това в нея се блъснал мъж с раница. Друг пък подкарал автомобила. Предполага се, че автокрадците успели да задигнат скъпата кола, защото в чантата на мъжа е имало усилвател, който е предал сигнала от ключа на джипа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама