Бившият австрийски канцлер си намери работа в САЩ

15:41, 25 дек 21 / Свят 25 1676 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц ще започне работа в частна компания в САЩ в края на януари, съобщи австрийското издание „Österreich“.

Според него Курц е подписал договор за работа с частна фирма преди католическата Коледа. Бившият кацлер на Австрия ще работи в сферата на инвестициите.

Бъдещите му годишни приходи се оценяват на 500 000 евро. Името на компанията не се посочва. Той и семейството му ще прекарват по-голямата част от времето в САЩ, предаде БГНЕС.

Себастиан Курц се оттегля напълно от политиката

Припомняме, че на 18 ноември австрийският парламент свали имунитета на консерватора Курц, с което единодушно даде ход на разследването за корупция, заради което той се оттегли от поста си на канцлер по-рано тази година. Курц, който през 2017 г. стана най-младият избран лидер в света с антимиграционна платформа, се оттегли през октомври, когато беше замесен в мащабно разследване за корупция. След като напусна канцлерския пост, той остана начело на консервативната Народна партия. На 2 декември обаче Курц обяви оттеглянето си от политиката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама