Облачен и дъждовен понеделник  

07:00, 27 дек 21 25 1382 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето над страната ще се задържи предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. По-късно през деня и преди полунощ над Западна България валежите временно ще се усилят. Ще продължи да духа до умерен юг-югозападен, в Дунавската равнина изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, на места в югоизточните райони от страната до 15°-16°, а в Дунавската равнина между 3° и 5°, в София около 10°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще бъде почти без валеж. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие слаб от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11°-16°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 7°, на 2 000 метра - около 1°.

През нощта срещу вторник валежната зона ще се премества на изток. Във вторник все още слаб дъжд ще превалява в Източна България, но и там ще валежите ще спират, най-късно в югоизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за периода, температурите в западната част на Дунавската равнина слабо ще се повишат, в Източна България - ще се понижат. В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валеж на места в Южна и Източна България, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама