Снежни бури блокираха части от Япония и САЩ

13:20, 27 дек 21 / Свят 25 2034 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Силен снеговалеж причини задръствания, отмяна на полети и нарушения в движението на влаковете в Централна и Западна Япония, тъй като на много места паднаха рекордни количества валежи. 

Около 1500 домакинства са останали без електричество, съобщават световните агенции, цитирани от bTV. Властите призовават жителите на крайбрежието и съседните префектури да не напускат домовете си без необходимост, за да избегнат извързвания и пътни инциденти. 

За момента не се съобщава за пострадали заради метеорологичните условия, обяви тази сутрин говорителят на японското правителство Хирокацу Мацуно. Очаква се снеговалежът да се засили до утре, особено в районите по крайбрежието на Японско море.

Вчера най-малко 106 вътрешни полета в Япония бяха отменени поради обилните снеговалежи. В неделя през нощта в централната префектура Ниигата е паднал около 90 см сняг, в северната префектура Хокайдо 40 сантиметра. В редица райони са регистрирани и силни ветрове с пориви до 35 м в секунда, припомня БГНЕС. 

Силна буря причини транспортен хаос и в САЩ

Силна буря донесе виелици и затвори магистрали и в щатите Северна Калифорния и Невада. Метеоролози предупредиха, че пътуването в района може да остане затруднено няколко дни.

Властите издадоха предупреждения към шофьорите за опасност от намалена видимост и хлъзгави пътни настилки.

Междувременно ново изследване сочи, че природните бедствия, свързани с климатичните промени, са причинили нещастия на милиони хора по света. Според доклада най-тежките финансови последствия са от урагана „Айда“, ударил Съединените щати и Европа през август. Щетите се изчисляват на над 1 и половина милиарда долара.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама