Заради хората с наднормено тегло: Вдигат цените на вредните храни в Германия 

16:50, 27 дек 21 / Свят 25 1986 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Германия има твърде много хора с наднормено тегло и е необходимо да се вземат мерки, като една от тях е да се вдигне цената на вредните храни. Това заяви в интервю за „Билд ам зонтаг“ министърът на земеделието от Зелената партия Джем Йоздемир.

Става дума за готовите продукти, които съдържат твърде много вредни мазнини, сол, захар и подобрители. „Те са причина за наднорменото тегло, от което страдат над 50% от германците“, казва Йоздемир.

Как да изхвърлим токсините от тялото си?

„Политиката твърде дълго се опитваше да склони индустрията доброволно да намали вредните вещества в храните. На това слагам край. Ангажиментът за намаляване на вредните съставки става задължителен“, обяви още министърът. За колата ни е важно да сложим качествено масло, би трябвало тогава и за тялото ни да е важно и да го храним с качествени продукти“, заявява още той.

Според Йоздемир трябва да се сложи край и на твърде ниските цени на хранителн ипродукти, с които може да се продаде само изключително некачествена храна. „Тези цени фалират животновъдите, обричат животните на гледане при ужасяващо мизерни условия, ускоряват изчезването на различни видове животни и растения и натоварват климата. Това трябва да се промени“, посочва още Йоздемир.

Почти половината население на света се храни или твърде малко, или твърде много

В програмата си новият министър е поставил за цел и разширяването на екологичните земеделски насаждения от 10 на 30%, пише „Клуб Z“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама