Валежи на изток, на запад мъгли

07:00, 29 дек 21 25 1326 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

През следващото денонощие ще е облачно. Валежи от дъжд ще има в източната половина от страната и на места в Родопите и крайните югоизточни райони количествата ще са значителни. Сутринта в Североизточна България не са изключени поледици. В Западна България ще има предимно ръмежи, преди обяд на много места с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните предимно между 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони; за София минимална 2°, максимална - около 7°.

Жълт код за интензивни валежи е обявен за осем области на страната - Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич. 

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната с валежи от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има значителни количества. В масивите на Западна България валежите ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, слаб в източните райони - умерен, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0°, показва прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама