Остава облачно и дъждовно

07:00, 30 дек 21 25 1325 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще се задържи предимно облачно, на места в низините и мъгливо. Преди обяд главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд и сняг, след обяд в Централна Южна България ще продължи да превалява дъжд, но до вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, в югоизточните райони - от север-североизток и там временно ще се усилва. Дневните температури ще са без съществен ход и максималните ще са между 2° и 7°, в София около 4°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 7°-8°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. По проходите ще има условия за навявания и преспи. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, ще се затопли - дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над много райони временно намаляваща и до предимно слънчево. Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време; към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8° и до сутринта ще останат над нулата; максималните ще са над 10°. Ще има променлива облачност, по-често значителна, възможни са изолирани слаби превалявания.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама