Български рок албум е сред десетте най-добри в света за 2021 г.

20:00, 30 дек 21 / Култура 25 2741 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият албум „Dirty Nails“ на добре познатия на българската публика рок музикант Николо Коцев и неговата група „Кикимора“ влезе в Топ 50 на най-добрите рок албуми на годината. 

Българите заемат завидното 9-то място в „Denim & Leather“ - уеб класация за най-добрите рок албуми през изминалата година, изградена върху персонални отзиви на меломани и музикални професионалисти от цял свят и посветена на постоянно развиващия се свят на рока и метъла.

Албумът излезе на 15 май 2021 г. под името „Dirty Nails” и беше представен на специален концерт в „Джой Стейшън“ на 4 декември.

Николо Коцев е добре познат на българската публика и един от обичаните рок творци, чиито продукти съчетават традицията с новаторско, прогресивно звучене. Николо е известен по цял свят със своите проекти, най-известният от които е може би „Brazen Abbot“, в рамките на който работи с известни музиканти като Глен Хюз и Джо Лин Търнър от „Deep Purple“, Сванте Хенрисон, Мик Микаели и Иън Хаугланд от „Europe“, както и звездната Алана Майлс.

„От наша лична гледна точка албума е на много високо ниво, за което съдим и по многобройните рецензии, които получихме в различни онлайн издания и които са доста лаксави. Някои от написалите ги ни познават отпреди и за тях името ми стои като гаранция за високо качество. Да бъдем на 9-то място в класация на най-добрите рок албуми е изненадващо, но и ни радва“, каза Коцев пред БГНЕС.

„Направихме един много солиден албум, много хора бяха изненадани в интернационалната преса, много от тях се чудят къде сме били тези десет години от създаването ни, та не са знаели за нас“, каза още той.

Новият албум е съставен от 11 парчета на английски език. Те звучат модерно, но същевременно с дълбок реверанс към класическия рок с нотки на прогресивност. Албумът се приема еднакво добре както от фенове на класическия хардрок, така и от любители на модерния тежък рок като хеви метъл и фенове на прогресивната музика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама