До 12 градуса в последния ден от годината

07:00, 31 дек 21 25 1265 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността над страната ще е променлива, намаляваща над много райони временно до предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 8°. В новогодишната нощ над западната половина от страната облачността ще намалее до незначителна, а над източната - ще е предимно значителна. Температурите в полунощ ще бъдат предимно между 0° и 5°. Вятърът временно ще отслабне.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд на места до предимно слънчево. Ще духа силен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 5°, на 2000 метра - около 1°.

През първия ден от новата година ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 11° и 16°. Облачността ще е променлива, по-често значителна преди обяд над източната половина от страната и над планините, възможни са изолирани слаби превалявания. Ветровито време - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - силен запад-северозападен вятър; там и температурите ще са най-високи. В неделя вятърът ще отслабне, за кратко ще е от юг-югоизток; над Западна България ще преобладава слънчево време, а над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама