Мъжът с гранатите в София e привърженик на „Възраждане“

11:54, 02 яну 22 25 1950 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

53-годишният мъж, който бе арестуван в центъра на София в новогодишната нощ заради непристойно поведение и притежание награнати, се казва Милен Методиев и е бивш военен. Видно е от профила му в социалните мрежи, че той не е бил случайно там. Преди дни той приканва „всички патриоти и родолюбци на бойно хоро“.

В автомобила му са намерени още ръчен електрошок, 4 броя ножове с остриета над 6 см. и тактическа брадва, съобщи БНТ.

Задържаха антиваксър с бойни гранати на светлинното шоу в София

Експерти смятат, че гранатата е по-скоро учебна - заради цветната маркировка по нея. Ако граната е бойна, „дори не ми се ще да мисля, защото ако снимката е на този модел, това е нападателна граната, тя се разпръсква на късчета и би могла да даде много жертви 30-40-50 души, зависи от това колко е натоварено мястото“, коментира пред bTV експертът по тероризъм проф. Николай Радулов.

Вече на мъжа е повдигнато обвинение от Софийската районна прокуратура. Той е симпатизантна Възраждане“, а съпругата му е член на тази партия, по данни на националната телевизия.

Независимо от причините за деянието, този човек има лош контрол върху поведенческите си импулси, смята експертът по съдебна психиатрия д-р Цветеслава Гълъбова. „Трябва да се изследва много задълбочено дали не става дума за човек с някакви политически възгледи и по какъв начин хората, изповядващи тези политически възгледи, могат да повлияят на обществото“, казва Гълъбова.

В колата са намерени и множество партийни материали на „Възраждане“. Лидерът на формацията - Костадин Костадинов, заяви за bTV, че няма нищо общо със случилото се и не познава задържаните.

Днес той е свободен е без мярка за неотклонение, тъй като е с чисто съдебно минало и няма криминалистически регистрации.  След като излязат експертизите на гранатите и намереното в автомобила му оръжие, обвинението може да бъде променено, съобщи националната телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:14, 02 яну 22

Гълъбова, ти също имаш някаква психопатология. Има и друга гледна точка -провокатор за очерняне на Възраждане. Откакто започна да заработваш и ти, би трябвало да ги схващаш тези неща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама