След празниците: Натоварено движение, но без инциденти

10:05, 03 яну 22 25 1531 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Натоварено движение след празниците, но без инциденти отчетоха от „Пътната полиция“. 

Оттам отбелязаха, че пътните инциденти са два пъти по-малко, в сравнение с миналата година. „Трафикът на 1 и 2 януари беше спокоен, имаше много малко произшествия. Движението беше изключително натоварено, такова очакваме да стане и днес, затова полицейските екипи вече са по места в готовност да помагат и да регулират движението“, отбеляза главен инспектор Лъчезар Близнаков, цитиран от bTV. 

Той съобщи, че от 23 декември са отчетени над 400 проби на водачи с алкохол или наркотици в кръвта, като някои от случаите са фрапиращи. Не малко са били случаите с 3 промила алкохол, при които вече има неадекватност от страна на шофьора, уточни Близнаков.

Движението вчера е било натоварано основно окоро зимните курорти, в района на Симитли и на автомагистрала „Хемус“.

Голямото прибиране: Километрично задръстване от Банско към София

„Днес също се очаква натоварено движение, но нека шофьорите, ако попаднат в колона на тунел „Ечемишка“, да изчакат, а не да използват обходния маршрут, защото през него са отклонени тежкотоварните камиони“, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков. 

По думите му откъм Владая са осигурени две пътни ленти за влизане в София. Днес навсякъде при входовете на София ще има полицейски екипи, такива ще се движат и в трафика, за да следят за нарушения. Очаква се около обедните часове движението на автомобили да бъде най-засилено. Главен инспектор Близнаков призова водачите да спазват дистанция и да не бързат.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от Пътната полиция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама