„Времето на пиара мина“: Борисов критикува харчовете на правителството

13:38, 03 яну 22 / Политика 25 1659 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията му разкритикува новите управляващи заради разходите, които са направили.

Тези хора, след приказките си по нас, няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят“, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

От ГЕРБ се позоваха на статия на „Сега“, според която новото правителство е изхарчило 9 млрд. лева само през декември. „Времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа“, разкритикува ги бившият премиер. Шах може да играе всеки, други коне яздят“, коментира той (най-вероятно се визира партията шах на Кирил Петков в новогодишната нощ и снимките на Корнелия Нинова на кон бел.ред.).

Според ГЕРБ става дума за негативен тренд и рекордни необосновани разходи.

По-рано председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“ изрази очакване бюджетът за догодина да влезе за обсъждане в пленарната зала в последната седмица на януари. В ефира на Nova news той поясни, че момента не са обсъждани конкретни пера от бюджета. Според него обаче въпреки пандемията, страната ни отбелязва икономически ръст.

Опасност за „Булгаргаз“, защита за КЕВР

От ГЕРБ разгърнаха теза, че дружеството „Булгаргаз“ е подложенo на атака от страна на държавата и на непознати до момента експерти, като е изправено пред фалит, от който може да се възползват частни газови търговци за сметка на битовите и индустриални потребители в България.

Бизнесът ще бъде подпомогнат за високите цени на тока

Бившият енергиен министър Делян Добрев обърна внимание, че няма никакви мерки за подпомагане на „Булгаргаз“ при сегашните високи газови цени и това, в съчетание с риска от фалит на топлофикациите на газ, означава, че компанията „ще изпита ликвидна криза от 150 млн. на месец“.

Бойко Борисов пък защити председателя на енергийния регулатор Иван Иванов, като подчерта, че не може да се търси връзка между заявеното от КЕВР рязко вдигане на цените на газ, ток и парно и началото на работата на правителството с мандата на „Продължаваме промяната“, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 16:58, 03 яну 22

Докога ще отразявате този престъпник? Говори само простотии. Да почват да го разследват заедно с Доган, Пеевски, Горанов, Теменужка Петкова, Менда, Аврамова, Нанков, Добрев, Фандъкова, Ананиев и т.н. безчет са.

2 Анонимен 17:06, 03 яну 22

Герб са болни че не са на власт тъи е когато се самозабравил мислеха че са вечни и най вече се подиграха с хората забравиха първите избори бяха като на митинг всеки викаше герб бойко и оставиха народа в глад и мизерия а за тях кражбите бяха рай

3 Евелина 17:07, 04 яну 22

Виждам на снимката,един бъдещ затворник.35 г минимум.

4 Итена 17:09, 04 яну 22

Боко бъдещ затворник,виждаме на снимката.

5 Майкати деба що не ме пускаш 17:12, 04 яну 22

Бойко затворника

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама