Въпреки Омикрон: 100 хил. туристи за Нова година в Белград

15:10, 03 яну 22 25 2244 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Седмица след като бе потвърдено, че вариантът Омикрон е в Сърбия, заместник-кметът на Белград Горан Весич се похвали, че за посрещането на новата 2022 г. в града е имало около 100 хиляди туристи.

Управата на сръбската столица организира концерт пред сградата на парламента на изпълнителките Сара Йо, Мария Шерифович и Йелена Карлеуша с публика от над 50 хиляди души.

За новогодишните празници в Белград са пристигнали 100 хиляди човека от различни страни, като най-много са били тези от България, Турция и Русия, изключвайки гражданите на бившите югославски републики.

Градът е спечелил между 90 и 100 млн. евро по време на новогодишните празници”, каза още зам.-кметът Горан Весич.

Мащабните новогодишни празненства в Белград се случват на фона на поредната COVID-19 вълна, която се задава в западната ни съседка след регистрирането на новия вариант. Към момента новозаразените в страната са почти 2 хиляди на дневна база, а още толкова са в болница, предаде bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама