Covid рекорди по света заради Омикрон 

09:22, 04 яну 22 25 2015 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Рекорден брой нови случаи на коронавирус отчитат в редица страни по света заради разпространението на по-заразния вариант Омикрон. Държавите обсъждат нови мерки за ограничаване на заразата.

В съседна Гърция работната седмица започна с опашки пред лабораториите за бързи антигенни тестове. Това е условие за допускане до работното място, ако служителят не е ваксиниран. Правителството обсъжда да въведе задължителна ваксина за всички на възраст над 50 години. Засега задължени да се ваксинират са хората над 60 години, а при отказ глобата е 100 евро на месец.

Допълнителни, по-строги мерки, ще обсъдят днес и в Кипър.

Въпреки Омикрон: 100 хил. туристи за Нова година в Белград

Френското правителство започна годината с кризисно заседание заради увеличилите се случаи на заразени с Covid-19.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че националната здравна систeма ще бъде подложена на сериозно изпитание през идните седмици заради Омикрон.

Здравните власти в Съединените щати одобриха поставянето на бустерна доза ваксина срещу Covid-19 на „Pfizer/Biontech” на децата на възраст между 12 и 15 години. Започва имунизиране и на децата между 5 и 11 години с отслабена имунна система, предаде БНР. 

В Израел вече ваксинират с четвърта доза здравни работници и граждани на възраст над 60 години, които са получили трета доза преди повече от 4 месеца. От 9 януари частично ще бъде отменена забраната за влизане на чужденци в страната, наложена в края на ноември заради Омикрон.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама