Големите кавички: „Новак е новият Спартак - лидер на свободния свят“

11:50, 06 яну 22 / Големите кавички 25 2082 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на 2021 г.

Новак е новият Спартак - лидер на свободния свят. Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния №1 в тениса Новак Джокович. Думите му са по повод задържането на Ноле от граничните власти в Австралия, защото няма поставена ваксина срещу Covid-19.

Депортират Джокович, Австралия му отказа виза

Синът ми е в плен в Австралия. Той стана символ и лидер на свободния свят, света на бедните и потиснати страни и народи. Той доказа, че дори в една малка, но героична страна като Сърбия може да се появи най-добрият тенисист и спортист на всички времена.

Могат да го държат затворен, но истината, като водата, винаги ще намери начин, винаги ще намери път. Новак е Спартак на новия свят, който не понася несправедливостта, колониализма и лицемерието. Той се бори за равенството на всички хора на планетата, независимо от цвета на кожата, вярата и това колко пари имат.

Може би светът на богатите няма да позволи на Новак да продължи да играе тенис, но тогава истинското му лице ще бъде разкрито и борбата ще стане още по-сериозна. Алчните и арогантни представители на световната олигархия ще бъдат от едната страна, а от другата ще има свободен и горд свят, който все още вярва в справедливостта, истината, честната игра и мечтите на своите деца“, обяви бащата на Ноле.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама