ЕС помага с по 6200 евро да сменим старата кола с електрическа

15:17, 06 яну 22 / Политика 25 2177 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По Оперативна програма „Околна среда“ за следващия програмен период ще има възможност да се дофинансира с 6200 евро закупуването на нов електрически автомобил при извеждане от експлоатация на стар автомобил. Това обяви в Горна Оряховица екоминистърът Борислав Сандов,. За подобна мярка се говори още от миналата година.

Сандов уточни, че в Плана за възстановяване и устойчивост също е заложена реформа, свързана с преминаването към електромобили.

От министерството предвиждат мярка за подпомагане на общините при закупуването на специализирани автомобили с електрическо захранване.

Сандов коментира, че за следващия програмен период има предвидени над 400 милиона лева за опазване на чистотата на атмосферния въздух и прилагането на европейските стандарти, пише БТА.

Предвижда се изготвяне на списък с препоръки към общините по отношение на качеството на въздуха, за да могат те по-лесно да кандидатстват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лева за екологични проекти. Той прогнозира, че средствата ще бъдат одобрени на заседание на Министерския съвет идната седмица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама