ДПС иска проверка на всички издадени „златни паспорти“ у нас

15:15, 07 яну 22 / Политика 25 2335 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, народните представители Делян Пеевски и Цветан Енчев сезираха Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) с настояване да бъде извършена задълбочена и всеобхватна проверка на всяка една процедура, свързана с получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции, считано от създаването на тази законова възможност през 2013 г. до настоящия момент, съобщиха от партията.

„Предвид продължаващите спекулации в общественото, политическото и медийното  пространство в страната по тази тема, вносителите на сигнала, както и ръководството на ДПС, считат, че само по този начин – чрез осъществяване на цялостна проверка от страна на легитимните държавни институции, които са призвани да защитават обществения интерес, може да бъде установено дали са налице нарушения на законовите процедури при получаването на българско гражданство срещу инвестиции (т.нар. „златни паспорти“) и съответно, ако такива нарушения са били допуснати, да бъдат предприети необходимите действия за търсене на отговорност от виновните лице“, посочват от ДПС.

ДПС се закани да сезира Европейския съд за „милиционерщината“ в България

Според партията с извършването на пълна и всеобхватна проверка от компетентните органи ще бъдат преустановени и спекулациите по същата тема от страна на определени медийно–олигархични кръгове в страната.

Припомняме, че преди коледните празници ДПС внесе в Народното събрание законопроект за забрана на т.н. „златни паспорти“. Тогава те се аргументираха, че в доклад на ЕК се посочва, че „златните паспорти“ се оказват пречка в преговорите със САЩ за отпадане на визите за граждани на България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 19:09, 07 яну 22

Тези на снимката са престъпници.

2 Анонимен 12:15, 08 яну 22

Паспортите са издадени на български граждани а чуждите какви претенции имат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама