Григор Димитров не успя да стигне до финал в Мелбърн

09:28, 08 яну 22 / Спорт 25 2328 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров пропусна шанса за финалв турнира от сериите ATP 250 в Мелбърн. Той загуби с 0:2 сета от №112 в световната ранглиста Максим Креси на полуфинала. 

Двубоят продължи два часа и четири минути и завърши при следния резултат - 5:7, 6:7 (9) в полза на квалификанта, който ще спори за трофея в надпреварата.

Димитров се измъчи, но стигна полуфиналите в Мелбърн

В първия сет двамата печелеха подаванията си безпроблемно, но при изоставане от 5:6 Гришо даде първа точка за пробив на Креси на свой сервис и той се възползва от нея, излизайки с едни гърди напред.

Във втория сет при 3:4 българинът спаси точка за пробив, а в следващия гейм стигна до първа възможност да пробие началния удар на американеца, но не успя да го стори.

Кои са спортните събития на 2022?

При резултат 5:5 гейм №11 бе маратонски - Григор Димитров получи 4 точки за пробив, но отново не успя да ги реализира. Така се стигна до тайбрек, в който хасковлията пропиля цели 3 сетбола, а Максим Креси успя да спечели четвъртия мачбол, открил се пред него и така да се класира за финала в утрешния ден. 

Григор, който е №28 в света, направи 10 аса (срещу 18 за Креси), но първият сервис не му се получаваше (67%), въпреки че спечели 82% от точките, разиграни на него. 

По-късно днес е другият 1/2-финал в турнира между Рафаел Надал и Емил Руусувуори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама