Филмът „Ботев“ на Максим Генчев с първи трейлър

20:10, 10 яну 22 / Култура 25 2532 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Много екшън, приповдигнати монолози, патетичен и екстатичен Ботев – това се вижда от първия трейлър на историческия филм „Ботев“ на режисьора Максим Генчев („Дякон Левски“). Премиерата на голям екран на филма, започнат с дарения и довършен с помощта на финансиране от БНТ, ще бъде на 3 март.

В ролята на Христо Ботев е актьорът Деян Жеков - 26-годишен, студент на Маргарита Младенова в НАТФИЗ, актьор в Театър „Сфумато“. Както се вижда в трейлъра, постигната е прилика с поета революционер от малкото му фотографии.

Във филма участват още актьорите Ники Илиев, Ники Априлов, сина на Максим Генчев – Матей, Георги Кадурин и др. Сценарият е на Максим Генчев и продуцентката Десислава Ковачева. Оператор е Христо Генков, а композитор – Добромир Кисьов.

Заснемането на филма е струвало 300 хил. лв., като голяма част от актьорите са работили срещу символични хонорари, казва Максим Генчев пред БНТ. За последната сцена – битката при Милин камък, са пристигнали над 700 доброволци от патриотични клубове от цялата страна, пише „Площад Славейков“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама