Борисов: Карантината след КСНС е спасително салче за правителството

13:50, 11 яну 22 / Политика 25 1312 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вследствие на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) държавата остана без управление – в куп кризи, които едновременно вървят, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Договорът за добросъседство с Република Северна Македония е толкова точно и ясно разписан във всяка една сфера, че просто трябва да се изпълни от двете страни. КСНС беше ненужен, той показа само тоталния хаос, в който се намира държавата“, коментира Борисов и добави: „Уж сме лошите, а повтарят всичко, което сме правили“.

Карантинират участниците в КСНС

КСНС беше направен, за да потвърди нашата позиция на парламента и на правителството“, посочи бившият премиер. Според него президентството се явява като горната камара на парламента и от там се свеждат задачите както на правителството, така и на Народното събрание.

„Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже“, попита Бойко Борисов и изказа мнение, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата.

Според Бойко Борисов важните за обществото теми остават назад. „В магазина инфлацията вече е над 30%, а мерки за газа и ток – няма. За горивата не искам да говоря“, коментира той и припомни: „Колко протести за няколко стотинки с „Мерцедес”-и и джипове направихте? Мълчание – няма я темата в свободните теми, а починалите от коронавирус са заменени с фразата „загубили битката”. В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент“, каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев от своя страна отбеляза, че е силно възмутен от факта, че през последните 7 месеца сме свидетели на безпрецедентно и хаотично изпълнение на държавния бюджет за 2021 г., както и на непрофесионално представяне на отделни елементи от проектабюджета за 2022 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:01, 12 яну 22

Този заедно с Каракачанов, Джамбазки, Андрей Ковачев и останалите патриоти забъркаха тази каша. Единствено те са подстрекалите на омразата сред двата народа. А обща история сме имали само в Средновековието. След междусъюзническата географската област Македония се разделя на три части- Егейска Македония за Гърция; Вардарска Македония за Сърбия и Пиринска Македония за България. Повечето българи от Егейска Македония са емигрирали в България, или са погърчени с гръцки имена и днес са си гърци. Вардарска Македония после влиза в състава на Кралство Югославия, а после в соц. Югославия. През 1941 г. ние влизаме като фашисти- окупатори в Македония, тъй като сме на страната на нацистка Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама