Посещението на Кирил Петков в Скопие се отлага

15:31, 11 яну 22 / Политика 25 1623 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Посещението на премиера Кирил Петков в Скопие се отлага. Това съобщи БНТ, като се позовава на пресцентъра на Министерския съвет. Министър-председателят се самоизолира, след като няколко часа след КСНС председателят на Народното събрание Никола Минчев даде положителен тест за коронавирус.

Карантинират участниците в КСНС

Припомняме, че Кирил Петков трябваше да посети Скопие на 18 януари по повод 30 на годишнината от признаването независимата македонска държава от България.

Вчера, след почти 6-часовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, България препотвърди позицията си за Северна Македония. Страната ни ще продължи да блокира преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, докато види „реални резултати”.

Решението на КСНС „охлади” ентусиазма на новото правителство, което даде заявка за „ново начало в развитието на двустранните отношения”. Петков дори предвиждаше да реши проблема между двете страни само за 6 месеца. Броени дни преди заседанието пък лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов лансира идеята страната ни да изтъргува подкрепата за Скопие за отпадане на визите за САЩ и прием в Шенген.

Междувременно Скопие освободи бившия премиер Владо Бучковски от поста специален представител на Северна Македония за спора с България. Не се посочват причините за решението.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама