Само за ден събраха парите за нова екипировка на планинските спасители

11:29, 13 яну 22 25 1536 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Събраха парите за откраднатото оборудване на планинските спасители във Враца. Добрият край идва, след като преди дни крадци разбиха аварийния склад на службата и изнесоха най-скъпата част от оборудването.

Средствата са събрани за няколко часа. Станой Арабаджиев разказа пред bTV, че очаквал парите да се съберат, но никой не е мислил, че това ще се случи в толкова кратки срокове. Той отново благодари на всички от името на спасителната служба от Враца. „Веднага от планинарски групи ми се обадиха да предложат парични средства и материална помощ –екипировка, която не се ползва, радиостанция и GPS-и се предложиха. Това е нещо уникално“, каза Арабаджиев.

Откраднаха екипировка на планински спасители

Все още не се знае точната сума, но има достатъчно пари да се възстанови откраднатото и даже да има подобрения, добави той

За извършителите все още няма информация.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама