Какво да правим при прекалено високи сметки за ток и газ?

09:38, 15 яну 22 25 2123 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

При прекалено високи сметки за ток и газ може да оспорим пред доставчика си цената и по време на произнасянето не сме длъжни да плащаме тази сметка. Това каза пред bTV председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

„Цената на тока не е повишавана от последното увеличение с 10%, в сила е и мораториум. По отношение на цените на газа за битовите потребители са предприети мерки за компенсации. Но е възможно е да се получат високи сметки, които да се сторят съмнителни на потребителите. В този случай има една стъпка, която може да се предприеме“, добави той.

Той обясни, че ако потребителят оспори пред доставчика на съответната комунална услуга сметката си за ток, за газ и за телефон дори, до произнасяне на доставчика по отношение на основателността на това оспорване потребителят не е длъжен да плаща тази сметка.

Градският транспорт може да се разреди заради високите сметки за ток

Председателят на КЗП обясни, че докато върви произнасянето, не би трябвало да се спира тока или да не начислява нещо на потребителя.

Маргаритов добави, че при подобен случай на двойна сметка за ток, се е оказало, че електромерът не работи както трябва и се е наложило да се подмени, а потребителят не е платил сметката.

Относно мобилните оператори той заяви, че ако се опитат да натоварят хората с излишни разходи, от комисията са готови да вземат решения.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама