Цените на горивата отново тръгнаха нагоре

09:06, 17 яну 22 25 1495 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Значителен скок на горивата по бензиностанциите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са поскъпнали масовите горива за една година.

Поскъпването на бензин А 95 е с 0,60  лв. В началото на миналата година е струвал малко над 1,84 лв., а сега надвишава 2,40 лв.

При дизела увеличението е още по-голямо. Миналия януари цената му тръгва от 1,84 лв. на литър, а сега е 2,48 лв. за литър. Процентно това е увеличение от почти 35%

Пропан-бутанът е драстично по-скъп. От 0,90 лв. сега е над 1,40 лв. за литър.

Най-драстично е увеличението при метана. Там поскъпването през последните дни е с около 0,50 лв. – в момента е около 2,92 лв. за литър, така че наближава 3 лв.

Тенденцията е по-скоро към увеличаване цената на горивата. Силно се надявам, че няма да стигнем психологическата бариера от 3 лв. за литър бензин и дизел“, каза в ефира на bTV Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация. По думите му всички фактори сочат в посока на увеличаване на цената на горивата и основно цената на суровия петрол, която върви стремглаво нагоре.

По-високите цени се очаква сериозно да засегнат както шофьорите, така и превозвачите. Бизнесът вече даде заявка за по-скъпи билети за обществения превоз през тази година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама