Взривиха цистерни в Абу Даби, има жертви

16:17, 17 яну 22 / Свят 25 1774 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трима души са загинали, а шестима са ранени при взрив на камиони цистерни в Абу Даби и последвал пожар, предадоха световните агенции. Жертвите са двама индийци и един пакистанец.

Трите цистерни, превозващи гориво, се взривили близо до резервоари за гориво на петролната компания на Абу Даби АДНОК (ADNOC). Пожарът, последвал експлозиите, пък се е разразил в новата зона на международното летище на Абу Даби, която се намира наблизо и в която все още се извършват строителни дейности.

Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за атаката и казаха, че тя е била насочена срещу Обединените арабски емирства.

Полицията на Абу Даби съобщи, че предварителните изводи от разследването показват, че на мястото на взривовете са намерени части от дронове, които може да са предизвикали експлозиите и последвалия пожар, пише „Свободна Европа“.

Според телевизия „Ал Маядин“, която се позовава на собствени източници, от Йемен са били пуснати 20 дрона и 10 балистични ракети по посока на ОАЕ. Дроновете и ракетите са поразили важни обекти, но повече подробности не се съобщават.

ОАЕ е част от оглавяваната от Саудитска Арабия многонационална коалиция, която се сражава срещу хусите в Йемен, на страната на йеменските власти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама