Междусрочната ваканция ще бъде дълга

10:51, 18 яну 22 25 2007 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министърът на образованието Николай Денков ще подкрепи исканата от учителските организации по-дълга ваканция между сроковете.

Според министъра най-удачният вариант е за сливане на дните за междусрочна ваканция със съботите и неделите, а останалите дни той ще обяви за почивни, спрямо правомощията, които има за такова решение. 

При тази ситуация ще се получи 9-дневна ваканция от 29 януари (събота) до 6 февруари (неделя), включително. Вторият срок ще започне на 7-ми февруари.

Директори искат извънредна ваканция за учениците

„Една от причините да подкрепя този вариант е, защото има очаквания в тази седмица да е пикът на настоящата вълна. От друга страна учителите и учениците ще могат да се възстановят след завършването на срока, същевременно това ще даде възможност и на здравната система за овладяването на ситуацията“, посочи министър Дянков, цитиран от БГНЕС. Той ще внесе това предложение на Отраслов съвет в МОН този петък. Ваканцията ще влезе в сила, ако има съгласие и ако няма друга заповед на здравния министър, стана ясно от думите му.

Новият план: без затваряне на детските градини, училищата - в краен случай

Според министър Денков няма никаква причина на национално ниво да се затваря каквото и да било в момента и да се повтаря грешката от миналата година – да се затварят училища, където няма нито един заболял. 

В момента 3.6% от учителите и 2.58% от децата са карантинирани т.е. няма някакви високи стойности средно за страната и няма причина за промяна на локалния подход на действие, коментира Николай Денков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама