Глобяват строителите на магистрала „Европа“ 

11:14, 19 яну 22 25 1279 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“, ще бъдат глобени заради лошата организация на движение в участъка. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв., съобщиха от регионалното министерство.

Министър Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Освободиха един от директорите на „Автомагистрали“

В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. Агенцията проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама