„Правете любов, не задължения”: Протест срещу задължителната ваксинация във Вашингтон

08:26, 24 яну 22 / Свят 25 1872 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Няколко хиляди души излязоха по улиците на Вашингтон, за да протестират срещу задължителната ваксинация срещу COVID-19. Демонстрантите носеха плакати с надписи „Правете любов, не задължения!”. Протестиращите се обявиха срещу политиката на президента Джо Байдън по отношение имунизацията и маските.

По последни данни - 1/3 от американците твърдят, че въобще не носят маски. До момента починалите с коронавирус в Америка са около 860 000 души. Пандемията нанесе сериозни щети и върху икономиката там.

Независимо дали е COVID-19, или друго вирусно заболяване, трябва да се концентрираме да предпазим уязвимите, рисковите, възрастните, хората с наднормено тегло, бременните. Против съм задължителната ваксинация за всички и това, че се концентрираме само върху ваксините, като че ли са единственото лечение, което имаме. Няма да излезем от пандемията по този начин. Трябва да използваме всички инструменти, преди всичко профилактика и ранно лечение”, каза д-р Лора Шамбърлан, общопрактикуващ лекар от Чикаго, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама