ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради конфликта около Украйна

15:01, 24 яну 22 / Политика 25 1685 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ПП на ГЕРБ внася 59 подписа на народни представители за извънредно заседание на Народното събрание. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление от пресцентъра на партията.

Бойната готовност на НАТО означава бойна готовност и за нас“, подчерта той. Борисов заяви, че България е в тотална международна изолация. Той разкритикува правителството и в частност външния министър заради неучастието ѝ в срещата на външните министри на ЕС, за да обсъдят кризата Русия - Украйна.

„Днес се провежда Съвет на външните министри на ЕС, който е посветен на казуса Русия - Украйна, а ние сме представени там от заместник-министър, а не от министър. Какво по-важно, когато НАТО е в бойна готовност и се прехвърлят войски, кой освен нашият външен министър“, попита Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

НАТО засилва военното присъствие в Източна Европа

Той попита, когато НАТО е в пълна бойна готовност, в какво състояние е българската армия. По думите му доставките не само на газ ще бъдат нарушени при военни действия.

А с тези кораби в Черно море, туризмът да го забравим“, каза още Борисов. Той припомни, че президентът на Румъния, който определи като свой астрален близнак, е свикал Консултативен съвет и незабавно е направил изявление.

Може ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва“, попита още лидерът на ГЕРБ.

По-късно стана ясно, че министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено за късния следобед утре. Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност, съобщиха от правителствената служба.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:14, 24 яну 22

На какво се надяват да спечелите доверие беше ви дааено голямо но накрая получихте наказателен вот заради мизерията на българския народ с козируване не става

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама