Жълт код за студено време в част от страната

07:00, 25 яну 22 25 1506 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за студено време е обявен за пет области на страната – София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград. Там се очакват минимални температури от минус 12° до минус 10° и дневни - под нулата.

Над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над Източна България ще остане предимно облачно. Ще духа умерен северозападен, в крайните югоизточни райони - северен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София - минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, на места в масивите от Западна България със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Остава студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра - около минус 14°.

В средата на седмицата облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи. Ще духа северозападен вятър, в сряда предимно умерен, в четвъртък временно ще отслабне. Температурите ще продължат да се повишават, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама