Депутати от „Възраждане“ влязоха в парламента, без да показват зелен сертификат

08:40, 26 яну 22 / Политика 25 1641 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нов режим на влизане в парламента е в сила от понеделник – 24 януари. Днес е първият ден с пленарно заседание, в който ще се влиза със зелен сертификат или негативен тест за COVID-19.

Голяма част от парламентарната група на партия „Възраждане“ влезе заедно, без да показва COVID сертификат на входа.

В парламента вече се влиза със зелен сертификат

„Ние се борим това да отпадне за всички българи. Ще влезем, както влизаме всеки ден. Тези сертификати са противоконституционни“, обяви зам.-председателят на партията Цончо Ганев, цитиран от bTV. Стана ясно, че „Възраждане” подготвя конституционна жалба срещу зеления сертификат.

Малко по-късно същото заяви и председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той обяви, че няма сертификат и сравни мярката със забраната от 1941 г. година в сградата на Нaродното събрание да влизат евреи. „Народното събрание е превърнато в цирк. Този цирк е в цялата държава и трябва да му се сложи край. Призовавам всички български граждани да последват нашия пример. Ако някой реши да ги глобява, нека се обърнат към нас, ще им представим юридическа помощ”, категоричен беше Костадинов в ефира на Нова телевизия.

Депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отказ да покажат сертификат или откажат да се тестват. „Разчитам на моралната съвест на народните представители. Все пак сме си приели правила за достъп и е редно да ги спазваме, направили сме организация“, каза в понеделник председателят на парламента Никола Минчев. 

Срещу входа на парламента има пункт за тестване, който работи от рано сутринта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Зоро 12:36, 26 яну 22

Ми боклуци тествайтесе тогава.Дави е.а майката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама