Студено и облачно време

07:00, 27 яну 22 25 1456 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

До обяд над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, почти без валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът през нощта ще е слаб, през деня - до умерен от запад-северозапад, вечерта временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в София около минус 3°; максималните ще са между 2°  и 7°,  в София - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 4°-6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще прехвърчи сняг. След обяд облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°, показва прогнозата на НИМХ. 

През следващите два дни вятърът ще е умерен, със западна компонента, в петък сутринта - временно ще бъде от югозапад и дневните температури в много райони ще достигнат 8°-13°, в събота пак ще се понижат до 2°-7°. Сутрешните температури ще са предимно между минус 4° и 1°. Облачността ще е променлива, в събота - по-често значителна, главно в Родопската област ще превалява сняг.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама