Облачен и ветровит петък

07:00, 28 яну 22 25 1478 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето остава студено. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони и силен. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. Минималните - между минус 5° и 0°, в София минус 4°.

Жълт код за силен вятър е обявен за 15 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, София област, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. Там поривите на вятъра ще достигат до 22-24 м/с.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 6°-9°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.                 

И през почивните дни облачността ще е променлива, в събота по-често значителна, без съществени валежи. В събота северозападният вятър временно ще отслабне, а дневните температури ще се понижат. В неделя и минималните ще са по-ниски, предимно между минус 7° и минус 2°, но през деня вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и максималните отново ще достигат на места до около 10°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама