Какво време ни очаква през февруари?

08:00, 01 фев 22 25 1620 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Динамично време ни очаква в началото на февруари. Още на 1-2 февруари ще премине атмосферно смущение, което вероятно ще донесе ново понижение на температурите, валежи от сняг във високите котловинни полета и в много райони на Северна България, както и по-съществени валежи от дъжд в Югоизточна България. Това каза в ефира на БНТ метеорологът гл. ас. д-р Анастасия Стойчева - ръководител на отдел „Метеорологични прогнози“ в НИМХ.

Около 5-6 февруари ще е следващата подобна обстановка - отначало със затопляне, а след това застудяване.

През февруари често облачността ще е значителна с условия за валежи от дъжд и сняг. В планинските райони ще вали сняг, а в равнинната част - предимно дъжд. Минималните температури през първото десетдневие няма да са толкова ниски, а максималните често ще са над 0 градуса.

От 6 до 20 февруари валежите ще бъдат по-малко вероятни, а температурите ще са сравнително високи - около и над нормите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама