Мая Манолова събира нова лява партия

14:36, 29 яну 22 / Политика 25 1698 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова потвърди подготовката на нов ляв политически проект.

„Имаме нужда от нов мащабен социален проект, който да защити хората в икономическа криза. Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми“, обяви тя в ефира на bTV.

Манолова обясни, че се водят разговори и в проекта ще се включат различни организации. „Изправи се БГ. Ние идваме" ще е част от тази платформа, но няма аз да съм лицето. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси“, добави тя. По думите ѝ партията на Нинова не изпълнява ролята си да защитава работещите хора, пенсионерите и уязвимите.

Манолова отправи критики към управляващите, че не се занимават с тревогите на хората. „Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“.

„Беше извършена промяна в КЕВР. Сега новото ръководство встъпва с много по-голям бюджет от около 90 млн. лв. По-малък състав с повече пари", коментира още Манолова.

Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг, в който да плащат по-малко. Можеше да има един законопроект за отпадане на ДДС  за сметки за ток и парно за всички битови потребители и така щеше да има 20% надолу", смята още Манолова. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама