Антикорупционната комисия проверява сигнали срещу Гешев

15:01, 31 яну 22 25 1393 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва след изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за сигнали, свързани с действията на Обвинител №1 и негови закононарушения, съобщиха от Антикорупционната комисия.

Комисията е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали, с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Йорданова. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга информация от Министерство на правосъдието.

Антикорупционната комисия е бухалка за неудобните и изтривалка за удобните

Има конкретни сигнали за нарушения на главния прокурор Иван Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му“, обяви в свое интервю пред bTV Йорданова преди около две седмици. По думите ѝ сигналите са различни и са във връзка с неосъществяване на контрол в определени случаи, за начина на организиране и провеждане на наказателното производство и въпроси относно конкретни негови решения и действия.

Тя отказа подробности заради факта, че те са свързани с квалифицирана информация и уточни, че обществото ще бъде информирано, когато бъдат изяснени всички факти и обстоятелства.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама