Депутатите приеха оставката на Цацаров

15:20, 02 фев 22 / Политика 25 1809 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Парламентът прекрати правомощията на Сотир Цацаров като председател на Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от 1 март. „За“ оставката гласуваха единодушно 197 народни представители от всички партии.

След заявките на управляващото мнозинство за разделяне на антикорупционната комисия на две и призиви за оставка, Сотир Цацаров я подаде на 17 януари, след което обясни, че му е „дошло в повече". В същото време обаче бе отнет допускът му до класифицирана информация.

Цацаров с проект за промени в антикорупционния закон

Пред депутатите от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Цацаров обяви мотивите си да се оттегли предсрочно от поста. Той посочи, че безкрайните упражнения с името му са довели до това решение и иска да запази достойнството си. Освен лични, изтъкна и професионални мотиви да напусне поста.

Дебатът в парламента, който продължи над два часа, мина през много теми, като се оказа, че ГЕРБ-СДС защитават работата на антикорупционната комисия и настояват Сотир Цацаров да бъде изслушан в пленарната зала. От групата на ДПС не правиха изказвания, а само отговориха на едно-две от тях. Спорове имаше за корупцията, намеренията за реформи на новите управляващи, ролята на ДПС и др., предаде „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама