Слънцето се показва

07:00, 03 фев 22 25 1200 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Снеговалежи ще има на отделни места в планините и сутринта в крайните югоизточни райони. Вятърът ще е от север-северозапад,  ще е умерен, по долината на Струма и в планинските райони временно силен. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър и заради него температурите ще са ниски. Максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°, показва прогнозата на НИМХ. 

В петък сутринта ще е студено с минимални температури от минус 8° - минус 10° във високите котловинни полета и Лудогорието до минус 2° - минус 3° по поречието на Дунав. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от юг-югозапад.  Максималните температури ще са между 4° и 9°. В събота денят ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат, повече дневните. След обяд облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама